EHBO Beginners

EHBO beg

EHBO,… de kans van een leven

EHBO-vereniging Elst organiseert jaarlijks de opleiding Eerste Hulp Bij Ongevallen.
Elk jaar van oktober tot en met maart worden cursisten opgeleid volgens de richtlijnen van Het Oranje Kruis.
Totaal omvat de cursus 14 lesavonden van ca. 2uur. Aansluitend wordt het officiële examen afgenomen door externen van Het Oranje Kruis.

Tijdens de lessen krijgen cursisten met diverse onderwerpen te maken,
- levensbedreigende ziektes en letsels
- benaderen slachtoffer (volwassen en kind)
- bloedingen - shock - reanimatie & AED (volwassen en kind)
- verslikking (volwassen en kind)
- overige letsels en ziektes
- aanleggen verbanden
- kinderziekten

De lessen worden gegeven door gediplomeerde docenten en zij maken gebruik van LOTUSSEN, dit zijn personen die letsels en ziekten natuurgetrouw kunnen uitbeelden.
Er vindt dus veel interactie plaats. Verder maken wij gebruik van professionele oefenmaterialen die elke les worden ingezet.
EHBO is een serieuze aangelegenheid, de meeste situaties vinden in en rondom het huis plaats.
Tijdens onze lessen maakt u kennis met verschillende situaties en leert u de juiste vaardigheden in de praktijk toe te passen.
Weet u wat u moet doen als een slachtoffer niet reageert op aanspreken en aanschudden?

Aanmelden voor de “Beginnerscursus Eerste Hulp bij Ongevallen, inclusief Kinder-EHBO” kan vanaf deze website.
Ga naar cursus eerste hulp, cursus informatie en download het aanmeldingsformulier.

De kosten van de volledige cursus, inclusief examen, lesboek en koffie/thee in de pauze bedraagt ca. € 200,00* * (bent u aanvullend verzekert, informeer dan bij uw ziektekosten verzekering, wellicht vergoeden zij de volledige cursus of een deel ervan)

Namens het bestuur, EHBO-vereniging Elst