EHBO-Elst op de Vrijwilligersmarkt 2013

2013 VrijwMarkt-2Ook dit jaar heeft de EHBO-vereniging Elst (Gld) zich gepresenteerd tijdens de vrijwilligersmarkt 2013.

Hiertoe had de vereniging 2 kramen opgezet. In een kraam werden er Reanimatie/bediening Automatische Externe Defibrillator (AED) demonstraties gegeven. Ook waren er 2 LOTUS van Lotuskring Rivierenland aanwezig, die als slachtoffer fungeerde. Zij beelden kleine verwondingen uit zoals een 2e graads brandwond, een schaafwond aan de hand en een shock toestand. Beide speelden hun rol met grote overtuiging. De LOTUS stelde ook vragen aan het publiek of zij wisten wat ze zouden moeten doen in een dergelijke situatie die zij uitbeelden.

2013 VrijwMarkt-1
Op de andere kraam konden de bezoekers zich laten informeren over de cursus Eerste Hulp of Reanimatie/AED en zien met welk materiaal de vereniging zoal werkt. De bezoekers konden bij deze kraam een gokje wagen door te raden hoeveel meter verband in een transparante plastic bak zat. Het juiste antwoord was 275 meter (55 rollen van 5 meter). Niemand had de juiste oplossing geraden. Er waren echter 4 personen die 250 respectievelijk 300 meter hadden geraden. Uit deze 4 oplossingen heeft voorzitter Aad Krom de gelukkige winnaar getrokken. De winnaar is de heer of mevrouw D. Flederus uit Elst. Hij of zij krijgt een EHBO hulpverlenerstasje thuisbezorgd.

De EHBO-vereniging bedankt iedereen voor de belangstelling op de Vrijwilligersmarkt 2013. Heeft u deze dag gemist en wilt toch een EHBO-diploma behalen? U kunt zich nog steeds aanmelden, ook per e-mail. Klik hier voor uitgebreide informatie.