60e jaarvergadering en huldiging jubilarissen

alv 2013a
Op dinsdag 26 november 2013 hield de EHBO-vereniging Elst (Gld.) haar 60e algemene jaarvergadering. Tijdens het openingswoord van de jaarvergadering ging voorzitter Aad Krom in op het bijzondere karakter ervan en op de bereikte resultaten van het afgelopen verenigingsjaar.
Hij refereerde aan de lancering op 1 september 2012 van de vernieuwde website van de vereniging. Dit in verband met het 60-jarig jubileum van de EHBO-vereniging. Ook ging hij in op de feestelijkheden rondom het 60-jarig jubileum op 8 december 2012.
Dinsdag 5 maart en maandag 11 maart 2013 heeft de vereniging het IBT-centrum Elst mogen gebruiken als ongevalslocatie om een grote oefening te houden voor haar leden. Beide oefenavonden werden als zeer leerzaam beschouwd door zowel de leden als de instructeurs.

Opnieuw nam in het afgelopen jaar de vraag naar assistentie bij evenementen e.d. toe. Omdat de aanwezigheid van EHBO-ers vaak verplicht is, wordt er steeds vaker een beroep op de EHBO-vereniging gedaan. De voorzitter deed wederom tijdens de jaarvergadering een dringend beroep op ieder lid, om zich één dagdeel per jaar beschikbaar te stellen voor hulpverlening.

Tijdens de jaarvergadering reikte Aad aan Wiel Verbeet namens de vereniging het erelidmaatschap uit. Dit nadat hij de motivering waarom Wiel het erelidmaatschap van de vereniging kreeg, had toegelicht. Aan Wilma van Harten werd het erelidmaatschat wegens ziekte een dag later bij haar thuis overhandigd.

Tijdens de jaarvergadering  werden er ook 4 jaarinsingnes te geven aan:
Arja Pingen-Verheul en Ruud Rutten, 5 jaar EHBO'er;
Kees van Miltenburg, 15 jaar EHBO'er;
Koen Jansen, 25 jaar EHBO'er.
Allen nogmaals van harte gefeliciteerd.

Inmiddels zijn er weer twaalf cursisten in opleiding voor het Diploma Eerste Hulp. In maart 2014 doen zij examen.

Op de foto de aanwezige jubilarissen: v.l.n.r Kees, Ruud, Arja, Wiel en Koen